Få en aktiesparekonto – dette skal du vide, før du opretter en

Få en aktiesparekonto – dette skal du vide, før du opretter en

Før du kan sætte dig ind i, hvorfor det kan være en fordel at have sådan en konto, så er det en god idé at du ved, hvad en aktiesparekonto er. Det er en særlig investeringskonto, der gør det nemmere og billigere for dig at investere din opsparing. Selve kontoen er dog underlagt nogle regler og retningslinjer på tværs af de forskellige banker. Et eksempel på dette kunne være at der i 2021, max må indskydes 102.300 kroner på kontoen. Hvis du gerne vil vide mere om denne kontoform og hvilke fordele du kan få ved det, så er du havnet det helt rette sted. I denne artikel vil der være fokus på basis informationer, så du bliver klædt bedst muligt på.

Hvordan fungere kontoen, hvem kan få en og kan du drage nogle fordele ud af den?

Kontoen er i praksis delt op i to, en indlånskonto og et værdipapirdepot. Du behøver ikke investere alle dine penge i aktier og du kan enhver tid sælge dem du har købt. Du skal dog huske på at der skal betales skat af dine investeringer. Reelt set kan alle der har fuld skattepligt i Danmark oprette sådan en konto, det vil sige i teorien kan børn det også. Kontoen er gratis at oprette og du får en fordelagtig beskatning på det første 100.000 kroner, som du investerer i aktier. Beskatningen ligger kun på 17 procent og vejet op mod de normale 27 eller 42 procent, så kan det klart betale sig at have en aktiesparekonto. Du kan eventuelt læse mere om den solide og populære aktiesparekonto her og bliv klogere på, hvad det reelt er.

Styr på basis – en konto til gavn for de fleste

En aktiesparekonto er en fordelagtig investeringsform, men du kan også risikere at miste på det. Det er ikke en kontoform du bare lige kan hoppe ud i og så regne med at tjene kassen. Du bliver også nødt til at sætte dig ind i aktiehandel og hvordan du kan få de bedste og største afkast ellers kan du risikere at miste din opsparing.